Nuorisovaihto


Tarjoamme Sinulle kuopiolainen nuori mahdollisuuden kehittää itseäsi ja itsenäistyä lähtemällä vuosivaihto-oppilaaksi johonkin vieraaseen maahan. Voit oppia uuden kielen, parantaa entistä kielitaitoasi sekä hankkia kokemuksia, elämyksiä sekä uusia tuttavuuksia, joista Sinulle on usein hyötyä koko elämäsi varrelle. Sinulta tarvitaan vain rohkeutta ja päätöskykyä. Klubimme auttaa Sinua löytämään kohdemaan. Jos vuosi tuntuu pitkältä, on Sinun mahdollista osallistua kahden viikon mittaiseen leirivaihtoon tai kuukauden mittaiseen kesävaihtoon.

Tänne saapuva vaihto-oppilas sijoitetaan perheeseen, joita pyritään hankkimaan 3-4 koko vaihdon ajalle. Sama menettelytapa on myös vieraassa kohdemaassa. Perheille vaihto-oppilas on perheenjäsen vaikka onkin vieras ja vieraasta kulttuurista. Perhe itse saa varmasti vaihto-oppilaan pidosta vähintään yhtä paljon kokemuksia kuin täällä oleva oppilas. Syntyy ystävyyssuhteita, jotka kantavat vuosikymmenten päähän. Myös isäntäperheen ja vaihto-oppilaan perheen kesken syntyy usein ystävyyssuhteita.

Hakuohje

Hakuaika nuorisovaihtoon päättyy syyskuun lopussa. Vapaamuotoinen kirjallinen hakemus tulee postittaa nuorisovaihtoasiamiehelle joko kirjallisena tai mieluiten sähköpostilla. Nuorisovaihdosta saat lisätietoja netissä osoitteessa www.ryefinland.com.

Lisätietoja saat nuorisovaihtoasiamieheltämme Pekka Kolalta, puhelin 040 573 1619, sähköposti pekka.kola@iki.fi.