Nuorisovaihto


Tarjoamme Sinulle kuopiolainen nuori mahdollisuuden kehittää itseäsi ja itsenäistyä lähtemällä vuosivaihto-oppilaaksi johonkin vieraaseen maahan. Voit oppia uuden kielen, parantaa entistä kielitaitoasi sekä hankkia kokemuksia, elämyksiä ja uusia tuttavuuksia, joista Sinulle on usein hyötyä koko elämäsi varrelle. Sinulta tarvitaan vain rohkeutta ja päätöskykyä. Klubimme auttaa Sinua löytämään kohdemaan.

Tänne vuosivaihtoon saapuva vaihto-oppilas sijoitetaan perheeseen, joita pyritään hankkimaan 3-4 koko vaihdon ajalle. Sama menettelytapa on myös vieraassa kohdemaassa. Perheille vaihto-oppilas on perheenjäsen vaikka onkin vieras ja vieraasta kulttuurista. Perhe itse saa varmasti vaihto-oppilaan pidosta vähintään yhtä paljon kokemuksia kuin täällä oleva oppilas. Syntyy ystävyyssuhteita, jotka kantavat vuosikymmenten päähän. Myös isäntäperheen ja vaihto-oppilaan perheen kesken syntyy usein ystävyyssuhteita.

Jos vuosi tuntuu pitkältä, voit hakea kahden viikon mittaiseen leirivaihtoon tai kuukauden mittaiseen kesävaihtoon.

Hakuohje

Nuorisovaihdosta saat lisätietoja netissä osoitteessa rye.fi tai klubimme nuorisovaihtoasiamieheltä Pekka Kolalta, puhelin 040 573 1619, sähköposti pekka.kola@iki.fi.

Hakuaika ensi vuoden vaihtoihin päättyy syyskuun 2021 lopussa. Toimita vapaamuotoinen kirjallinen hakemus nuorisovaihtoasiamiehelle sähköpostilla.

Isäntäperheeksi

Vaihto-oppilastoimintamme perustuu vapaehtoisuuteen ja tarvitsemme joukkoon myös vapaaehtoisia isäntäperheitä, joilla on mahdollisuus tarjota koti Suomeen saapuvalle vaihto-oppilaalle 2..4 kuukauden ajaksi. Isäntäperheenä toimimisesta löydät lisää tietoa oheisesta Isäntäperhe-esitteestä. Jos vaihtoperhetoiminta kiinnostaa sinua, ota yhteyttä nuorisovaihtoasiamieheen!