Vesireppu-projekti


Kuopio_veljmies mukana valtakunnallisessa Vesireppu-projektissa.

Kuopio-Veljmies Rotaryklubi ry osallistui valtakunnalliseen Rotarien Vesireppu-projektiin (https://www.vesireppu.com/) vuonna 2022. Keväällä 2022 jaettiin vesireput kohdekouluille ja käytiin läpi reppujen sisältö biologian opettajien kamssa. Elokuussa opettajat harjoittelivat vesianalyysien tekoa Pilpan majalla. Syyskuussa opettajat järjestivät vesinäytteiden oton ja analysoinnin samanaikaisesti valituilla kohdekouluilla.

Teknisen osaamisen lisäksi tavoitteena on tuoda esille veden merkitystä elämässämme, tässä tapauksessa erityisesti Kallaveden tilaa ja miten itse siihen vaikutamme. Ylä-asteen oppilaille tarkoitetun Vesireppu- projektin tavoite on myös antaa nuorille luontokokemuksia ja yhdessä tekemisen iloa. Harjoittelemassa veden laadun mittaamista opitaan samalla myös tunnistamaan tutkimuksen luotettavuuteen vaikuttavat perusasiat. Valituista yläasteen kouluista vähintään yksi on Kuopion haja-asutusalueella ja valitut näytteenottopisteet tulevat sijaitsemaan sekä Kallaveden pohjois- että eteläpuolella. 

Kuopio-Veljmies klubissa projektia vetää Raili Venäläinen.

Kuvia matkan varrelta

Vesireppujen jako Neulamäen koululla. Raili esittelee reppujen sisältöä.

Pilpan majalla tositoimissa harjoittelemassa

Vesinäytteiden ottoa ja analysointia, elokuussa 2022. Mukana opettajia Neulamäen, Vehmersalmen kouluilta sekä Kuopion kristillisestä koulusta. Mukana on myös Kuopion Luonnonystävien yhdistyksen edustajia.