Keitä olemme

Keitä olemme

Kuopio-Veljmies Rotaryklubi on aktiivinen kuopiolainen rotaryklubi. Kokoonnumme joka keskiviikko lounaskokoukseen klo 11.30 -13.00 Kuopion Klubille tapaamaan toisiamme, kuulemaan kiinnostavia esitelmiä ja edistämään hyvää omalla paikkakunnallamme. Käymme myös vierailemassa erilaisissa kohteissa. Tuemme kansainvälisen Rotaryn humanitaarisia projekteja, osallistumme nuorisovaihtoon ja edistämme lähiseudun hyvinvointia.

Klubimme on perustettu 31.5.1981. Kummiklubimme on Kuopio-Kallavesi Rotaryklubi. Klubissamme on 28 jäsentä. Olemme osa piiriä 1430. (Linkki piirin sivulle).

 

Harrastus, jolla on tarkoitus

Olemme keskittyneet nuorisovaihdon tukemiseen. Järjestämme nuoria Rotaryn kansainväliseen nuorisovaihtoon vuosittain. Meidän mielestämme nuorisovaihto on mitä parhainta ruohonjuuritason kansainvälistymis- ja rauhankasvatusta.

Osallistumme piirin 1430 puitteissa Saimaa-projektiin, jonka yhtenä osana on ns. vesireppuprojekti. Koululaisille jaetaan yksinkertainen analyysivälineistö, jolla he voivat tutkia lähivesien puhtautta. Sen lisäksi osallistutaan ukrainalaisten pakolaisten auttamiseen ja jalkoja jalattomille projektiin Intiassa.

Pidämme arvossa kansainvälisen Rotary Internationalin ponnisteluja ja järjestön arvokasta työtä muun muassa polion hävittämiseksi maapallolta. Pelkästään tähän työhön Rotary on suunnannut runsaasti vapaaehtoisvoimaa sekä yli 1,2 miljardia US-dollaria.

 

Vaikuttava kansainvälinen verkosto

Rotary on Chicagossa 23.2.1905 perustettu kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysorganisaatio. Rotary Internationalin kotipaikka on Evanston, USA:n osavaltiossa Illinoisissa. Tunnuslauseemme on Palvelu itsekkyyden edelle (Service Above Self).

Rotaryyn kuuluu 1,2 miljoona jäsentä 35 000 klubissa yli 200 maassa. Rotary on merkittävä kansainvälinen palvelu- ja hyväntekeväisyysjärjestö. Suomi on jaettu viiteen rotarypiiriin, joista yhteen kuuluvat myös Viron klubit. Suomessa ja Virossa on yhteensä 270 klubia, joissa on 8900 rotaria.

Share This