Nuorisovaihto

Nuorisovaihto

 

Rotaryn nuorisovaihto on turvallinen ja usein varsin edullinen tapa lähteä ulkomaille vaihto-oppilaaksi.  Rotaryn nuorisovaihto on sertifioitua ja valvottua. Nuorta sitovat rotareiden ohjeet ja säännöt, se on osa turvallisuutta. Nuori ja hänen perheensä koulutetaan vaihtovuoden vaatimuksiin ennen nuoren lähtöä.

Tarjoamme Sinulle kuopiolainen nuori mahdollisuuden kehittää itseäsi ja itsenäistyä lähtemällä vuosivaihto-oppilaaksi johonkin vieraaseen maahan. Voit oppia uuden kielen, parantaa entistä kielitaitoasi sekä hankkia kokemuksia, elämyksiä ja uusia tuttavuuksia, joista Sinulle on usein hyötyä koko elämäsi varrelle. Sinulta tarvitaan vain rohkeutta ja päätöskykyä. Klubimme auttaa Sinua löytämään kohdemaan.

Vastaanottava perhe ottaa nuoren perheenjäsenekseen. Vastaanottava rotaryklubi huolehtii mm. saapuvan vaihto-oppilaan koulukustannuksista. Nuori saa myös pientä kuukausirahaa rotaryklubiltaan. Perhe ei saa rahallista korvausta nuoren ylläpidosta.

Perheille vaihto-oppilas on perheenjäsen, vaikka onkin vieras ja vieraasta kulttuurista. Perhe itse saa varmaan vaihto-oppilaan pidosta vähintään yhtä paljon  kokemuksia kuin täällä oleva oppilas.

Suomeen saapuville vaihto-oppilaille tarvitaan isäntäperheitä. Nuori on vaihtovuoden aikana yleensä kolmessa perheessä, noin neljä kuukautta jokaisessa. Kun haluat tarjota turvallisen kodin Kuopioon saapuvalle nuorelle, ota yhteyttä klubimme nuorisovaihtoasiamieheen. Lisää tietoa ja kuopiolaisten isäntäperheiden kokemuksista löydät Isäantäperhe-esitteestä.

Kun rotaryklubi ottaa vastaan ulkomaisen vaihto-oppilaan, se tarkoittaa samalla, että meiltä vastavuoroisesti pääsee nuori ulkomaille. Ulkomailla koulunkäynti ei suinkaan aina ole oppilaalle ilmaista, mutta nuoren vastaanottava rotaryklubi vastaa näistäkin kustannuksista. Nuori saa myös samat edut ja huolenpidon kuin maahamme saapuva nuori.

Jos vuosivaihto tuntuu pitkältä, vaihtoehtoina on myös kahden viikon mittainen leirivaihto tai kuukauden mittainen kesävaihto.

Kiinnostuitko nuorisovaihdosta?

Rotaryn kautta voit päästä vuosivaihtoon, kesävaihtoon tai leirivaihtoon. Näistä eri vaihtomuodoista voit  lukea lisää Suomen Rotaryn nuorisovaihdon sivuilta (rye.fi). Hakuaika seuraavan vuoden vaihtoihin on hakuvuotta edeltävänä syksynä. Jos kiinnostuit, ota yhteyttä klubimme nuorisoasiamieheen ja kysy lähetämmekö vaihto-oppilaan tulevana vuonna.

Kysy rohkeasti lisää Rotaryn nuorisovaihdosta!
Klubimme nuorisovaihtoasiamies: Juha Heikkinen puh. 046 851 5200 juhaepheikkinen@gmail.com

Share This