Vuositeema

 

Rotary Internationalin vuositeema

Rotary Internationalin presidentti R.Gordon R.McInally on nimennyt presidenttivuotensa 2023-2024 teemaksi

Create hope in the world | Luo toivoa maailmaan | Skapa hopp i världen

Tässä linkki RI:n presidentin tervehdykseen: Linkki

 

Kuopio-Veljmies Rotaryklubin vuositeema

Toimintakautena 2023-2024 maailmassa on kolme suurta haastetta: Ukrainan sota, ilmastonmuutos ja ympäristön monimuotoisuuden väheneminen.

Klubimme osallistuu Ukrainan pakolaisten tukemiseen ja seuraamme avun tarvetta paikallisten järjestöjen kanssa. Teemanamme on ympäristön tilan seuranta ja vaikuttaminen lähiympäristömme monimuotoisuuteen. Seuraamme mm. Kuopion alueella Saimaan järvialueen tilaa osallistumalla valtakunnalliseen Suomen ympäristökeskuksen järjestämään sinileväseurantaan ja jatkamme vuonna 2022 valittujen kuopiolaisten koulujen kanssa aloitettua valtakunnallista Rotarien Vesireppu-projektia.

Tahdomme tehdä klubimme toiminnan näkyvämmäksi. Jatkamme klubimme julkisuuskuvan  kehittämistä ja aktivoimme jäseniämme jakamaan kuvia ja kertomuksia toiminnasta.

Tärkeänä osana klubimme toimintaa on nuorisovaihto, joka antaa nuorille mahdollisuuden  kasvaa aikuiseksi kansainvälisessä ympäristössä. Toimiva nuorisovaihto edellyttää myös vapaaehtoisia isäntäperheitä vastaanottamaan ulkomailta tulevia vaihto-oppilaita. 

Tärkeä osa Veljmies-klubin toimintaa on yhteistyö Kuopion muiden Rotaryklubien kanssa.

Share This